Fietsuitrusting / Zichtbaarheid

Door deel te nemen aan Helm Op Fluo Top kan je al inzetten op zichtbaarheid en veiligheid door het dragen van een fluohesje en een fietshelm. In deze les diepen we het thema zichtbaarheid wat verder uit en bekijken we bovendien de volledige fietsuitrusting.

Lesfiche

Dit is de derde les in de leerlijn van De Grote Verkeerstoets. De donkere maanden komen eraan, leerlingen moeten weten dat ze zowel als voetganger als als fietser goed zichtbaar moeten zijn in het verkeer. Ook het goed onderhouden/herstellen van de fiets om gevaarlijke situaties te voorkomen, komt in deze les aan bod.

Thuiswerk

Geef dit thuiswerk na afloop van de les mee met de leerlingen om samen met hun ouders (of broer, zus, grootouders, plusouders,...) op te lossen. Zo betrek je enerzijds de ouders bij je verkeersles en anderzijds dient het thuiswerk als opfrissing voor je leerlingen. 

Oefenvragen

Op vraag van verschillende leerkrachten bieden we enkele oefenvragen downloadbaar aan, voor leerlingen die (thuis) geen toegang hebben tot een computer of laptop. Het gaat om een selectie uit de oefenvragen op deze website. Opgelet: de 'echte' Grote Verkeerstoets wordt alleen digitaal georganiseerd. We raden dan ook aan om de verschillende thema's zeker ook online in te oefenen!