Voorrang

Zowel als voetganger als als fietser worden je leerlingen geconfronteerd met de voorrangsregels in het verkeer. Voorrangssituaties zijn niet altijd makkelijk in te schatten, wat kan leiden tot ernstige ongevallen. Vandaar deze lesfiche, mét praktijkles (voorrang is echt iets dat in de praktijk gegeven moet worden!) om leerlingen een begrip als 'voorrang van rechts' te laten inoefenen. 

Lesfiche

Dit is de tweede les in de leerlijn van De Grote Verkeerstoets. De leerlingen maken kennis met de verschillende voorrangsborden. Dat gebeurt eerst in de klas via een onderwijsleergesprek, gevolgd door een individuele verwerking. Daarna zet je op de speelplaats de regels om in de praktijk

Thuiswerk

Geef dit thuiswerk na afloop van de les mee met de leerlingen om samen met hun ouders (of broer, zus, grootouders, plusouders,...) op te lossen. Zo betrek je enerzijds de ouders bij je verkeersles en anderzijds dient het thuiswerk als opfrissing voor je leerlingen. 

Oefenvragen

Op vraag van verschillende leerkrachten bieden we enkele oefenvragen downloadbaar aan, voor leerlingen die (thuis) geen toegang hebben tot een computer of laptop. Het gaat om een selectie uit de oefenvragen op deze website. Opgelet: de 'echte' Grote Verkeerstoets wordt alleen digitaal georganiseerd. We raden dan ook aan om de verschillende thema's zeker ook online in te oefenen!