Veiligheid

Het thema 'verkeersveiligheid' is uiteraard enorm breed. Wij focussen hier op veilige basisattitudes als voetganger of fietser: beide handen aan het stuur houden, niet achterop zitten, niet sms'en,... Ook wegenwerken komen aan bod, gezien die soms voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Tot slot gaan we dieper in op het nut van een fietshelm. 

Lesfiche

In deze zesde les in de leerlijn van De Grote Verkeerstoets maken de leerlingen kennis met het thema ‘verkeersveiligheid’.

Thuiswerk

Geef dit thuiswerk na afloop van de les mee met de leerlingen om samen met hun ouders (of broer, zus, grootouders, plusouders,...) op te lossen. Zo betrek je enerzijds de ouders bij je verkeersles en anderzijds dient het thuiswerk als opfrissing voor je leerlingen.

Oefenvragen

Op vraag van verschillende leerkrachten bieden we enkele oefenvragen downloadbaar aan, voor leerlingen die (thuis) geen toegang hebben tot een computer of laptop. Het gaat om een selectie uit de oefenvragen op deze website. Opgelet: de 'echte' Grote Verkeerstoets wordt alleen digitaal georganiseerd. We raden dan ook aan om de verschillende thema's zeker ook online in te oefenen!